Världens dummaste befolkning?

Läste nyss en artikel i aftonbladet. USA måste ha planetens mest korkade invånare, i genomsnitt alltså. De finns ju som överallt annars en hel del undantag. Det har överkristna idioter som startar sjuka sekter hit och dit, vuxna människor som inte ens kan peka ut Australien på en världskarta eller tror att Europa är ett land, för att bara nämna några exempel. När jag läste den här artikeln så blev jag bara helt matt. Om man vet att man är dödligt fet, varför vill man inte få hjälp då? Det mest sorgliga är att när det vuxna inte har hjärna nog att inse att det behöver ändra livsstil så kommer ju barnen självklart inte heller att tycka det är nödvändigt. Vilket bäddar för att problemet bara kommer att växa hela tiden. Förstår inte hur man kan utsätta sina egna barn för fetma? För det är ju aldrig ett barns fel att de är feta, föräldrarna påverkar ju hela uppväxten vad barnen stoppar i sig. Att barnen i Huntington inte ens vet skillnaden mellan tomater och potatis är väl ett bevis på att det måste ske en förändring?Feta i USA fick nakna kocken att falla i gråt

LONDON. USA:s fetaste stad vill inte lyssna. Då faller nakna kocken i tårar.

– De förstår inte varför jag är här, säger Jamie Oliver.

I Huntington i West Virginia är fler än hälften av invånarna sjukligt överviktiga. I sin nya tv-serie har Jamie Oliver försökt få dem på bättre tankar, skriver The Sun.

Men de skeptiska amerikanerna har varit helt ointresserade av kockens råd.

"Vill inte äta sallad"

– Vi har ingen lust att äta salladsblad hela dagarna. Jag tror inte Jamie kan ändra vår stad. Han kan försöka så mycket han vill, ska en radiopratare ha brustit ut i sändning.

Till slut bröt Jamie Oliver ihop i tårar under inspelningen.

– Vi har aldrig sett Jamie så låg. Folk var öppet fientliga till några av hans förslag. Han kände sig så ensam att han tänkte ställa in allting, säger en källa inom produktionen till The Sun.

Kan inte grönsaker

Jamie Oliver förbluffades också av att skolbarn i staden inte kunde skilja på tomater och potatisar. Programmet ska sändas i den amerikanska tv-kanalen ABC.

 

Klistrat från aftonbladet.se, till artikeln: Klicka här

Kommentarer
Postat av: Peo

Ja håller fullständigt med. Jag tänkte nämna en annan sak som gör amerikaner mer imponerande dumma... På vissa NFL-matcher delas det ut hjälmar i papper, troligt för att höja stämningen eller nått. Men på de här hjälmarna har man varit tvungen att skriva varningstext som typ, "Denna hjälm får ej användas i samband med sportutövning"... Vilken som hälst skulle väl förstå att man inte kan använda pappershjälmar när man ska spela Amerikansk fotboll........ utom i USA.

2010-01-19 @ 21:23:32
Postat av: Trollet

Det du skriver om pappershjälmarna har inget att göra med att dom inte förstår att den inte är riktig.

Utan det är så enkelt att dom skriver sådana varningstexter för att folk inte medvetet ska använda dom o bli skadade, med målsättningen att stämma tillverkaren. Liknande "idiot-varningstexter" finns ju faktiskt i sverige också... Kolla bara på element.

2010-01-19 @ 23:12:52
Postat av: HUM

Dumhet är universell. Bara en liten minoritet av mänskligheten har någorlunda koll. Det kanske är 5%

- alltså en av tjugo. Resten saknar plan för sitt eget liv och har en skev verklighetsbild, som stän-digt leder dem till felaktiga beslut och ställnings-taganden. En stor del av den äldre generationen i Sverige anser - liksom jag - att svenskarna ligger bra till för att klassa som världens dummaste folk. Bedömningen måste göras på en större grupp. Inte på enstaka skolbarn. (I Sverge vet inte många barn var fiskpinnarna kommer ifrån.) Mer korrekt studie av dumhet finner man i trafiken, där en absolut majori-tet av svenska bilförare, inte ens behärskar blin-

kersfunktionen på sin egen bil. I USA ser man sällan den sortens dumhet.

2010-01-20 @ 00:24:40
Postat av: Micke

Att täcka över ett element kan vem som helst få för sig att göra. Du har säkert torkat något på det du med.

Men att behöva ha varningstexter som säger att toalettborstar inte ska användas analt behövs bara i USA. Vissa gör det för att stämma tillverkaren, men alltförmånga är bara rent ut sagt korkade...

2010-01-20 @ 00:27:34
Postat av: maria

Jag bor sedan manga ar i USA och vet att den genomsnittlige amerikanen inte ar mer korkad an den genomsnittlige svensken. Lojligt argument om pappershjalmar och toaborstar. Kanner mig korkad att ens bry mig om att kommentera erat skitsnack. Ni ar bara sa himla avundsjuka, den svenska avundsjukan ar oslagbar.

2010-01-20 @ 02:16:04
Postat av: Anders

@Maria:

Det beror nog till stor del vilka kretsar man rör sig i. Hade en kompis som jobbade vid ett universitet där, och de personerna var på inget vis mer korkade än genomsnitts studenten i Sverige, men de instämde själva i att den outbildade delen av befolkningen ofta inte hade behovet av att veta någonting utanför landets gränser. Vilket i våra ögon ses som korkat. Vi lär oss USA's alla delstater, till vilken nytta egentligen? Sen att de på TV ständigt visar de mest extrema, som inte ens kan skilja på Bush och Obama, är ju för underhållningsvärdet, de borde även den mest dumma Svensken förstå.Tillbaka till det här med pappershjälmarna, det är dock bara ett riktigt korkat folk som kan tillåta att man får enorma skadestånd för så pass självklara saker som just att man inte kan använda dem på riktigt, och de flesta element går ju att torka handdukar på, så jämnförelsen är lite haltande// Anders

http://blogg.aftonbladet.se/aceeo/2010/01/alla-kan-jobba

2010-01-20 @ 06:41:21
URL: http://blogg.aftonbladet.se/aceeo/
Postat av: Ewa

Hej Jennifer!Skrattade när jag läste din rubrik. Flertalet amerikanare är verkligen fruktansvärt korkade.

2010-01-20 @ 07:29:02
Postat av: OPER

Ja du Maria.

Du hade rätt i en sak iallafall, att du är korkad som kommenterar.

Förstår inte vad avundsjuka har med det här att göra? Det verkar vara något som du vill föra fram när du inte har några bra argument.

Jag känner många som varit i USA och jobbat och semestrat, dom kan bara hålla med om att det finns en majoritet där som är väldigt inskränkta och som då självklart kan uppfattas korkade.

Lite grann som när Jay Leno var ute och frågade folk på gatan saker i sin talkshow...så är det.

2010-01-22 @ 11:26:05
Postat av: Addie

I do love reading the smug comments of Swedes who want to pretend they are somehow intellectually superior to Americans. Is it the Aryan purity of Scandinavian blood do you think? Wait, since USA is seen as a majority this kind of thing isn't considered a racist rant, or it is? I never hear the phrase "korkade somalier" or "korkade iraqier" here in Sweden or the ramblings of just how inferior other lands are to Sweden, at least not from people who don't belong to Sverige Demokraterna.Ignorance is a human condition and far from restricted to any single land in the world. The fact that this blogg posting and a goodly portion of the remarks on it aims to label an entire nation of over 350 million people with the same insult of being intellectually inferior gives credence to the previous statement.The girl manning the checkout in the ICA Maxi where I occasionally shop had no idea what turnip was when I bought some for dinner, nor did she recognise a sweet potato and she was 100% Swede right down to the roots of her blond, blond hair and blue, blue eyes. The most rapidly growing mental health threat in Sweden is anorexia nervosa. USA is far from being a singular land whose citizens can be ignorant or have an unhealthy relationship to food.Förresten kan jag flyttande svenska men ibland vill man att sina ord skulle synas.

2010-01-25 @ 01:39:19
Postat av: s.

hahaha, kan inte peka ut australien på kartan, så sant så sant.

2010-01-25 @ 02:41:05
URL: http://sahandb.blogg.se/
Postat av: Micke

50% av befolkningen är ju faktiskt dummare än genomsnittet.. oavsett vilket land...

2010-01-27 @ 01:07:44
Postat av: Swedish Aussie

In general people don't think regardless of where they live. They simply need to raise their level of consious awereness. A good way to do that is actually think for yourself.

Heard a great quote once: 1% of the population think, 2% think they think, and 97% would rather die than think.Å jag snackar också flytande svenska så klart. Men citat låter bättre på engelska :)

2010-01-27 @ 08:07:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0