Ship to Gaza for freedome? naah....

Hade tänkte skriva lite om mina åsikter om Ship to Gaza och allt vad det innebär. Men vet inte om jag vågar det, heh. Finns en överhängande risk att jag blir nermejad av sveriges alla nyttiga idioter, de brukar vara så intensiva med att försöka få folk att ändra sin uppfattning, till "rätt uppfattning". Anser iaf att alla borde öppna ögonen, ta reda på alla fakta och lyssna på båda sidors versioner innan man tar sitt ställningstagande.

Här kommer lite citat från olika personer på Facebook och i och med det visar jag kanske vart jag ställer mig i debatten(hjälp). Men tycker att media inte är så bra på att lyfta fram båda sidor av myntet så någon måste ju göra det. Jag kan inte garantera att sanningshalten är 100% och att påståendena är korrekta, men jag tycker själv att argumenten det framför låter vettiga:

- Såvitt jag förstått var Konvojen en provkation med hjälptransport som täckmantel och den blev varnad emot blokadöverträdelse.

Om Niklas Wykmans debaterade uttalande på Facebook: - Det är härligt att se att det i alla fall finns ett fåtal människor i det här landet som har mod nog att vara politiskt inkorrekta! Fortsätt att stå på dig, låt inte vänstermedia få dominera debatten.

- jag tycker synd om de palestinska folket inte pga av israel utan för att de har ett terroristiskt styre, jag vet inte om det finns någon organisation som försöker få fram till de palestinska folket att Hamas inte är bra och att Hamas dödar sitt eget folk.

- Ship to Gaza var o är inte för Gazas befolkning som man vill få det att framstå som, utan är en politisk aktion av extrema pro-palestina aktivister som t.ex. H. Mankell som menar att Israel inte ens har rätt att existera! Vi som är pro-israel har många argument mot Ship to Gaza! Dock så är det väldigt synd och inte rimligt att människor dödas vid bordningen, precis som du säger.

- Tack ... för ditt inlägg! Det behövs fler som står upp för rättvisan i världen. Även fast "Ship to Gaza" ser ut som en solidarisk aktion, står det fortfarande som en kompromiss för terrorism vilket jag tycker är oacceptabelt. Kanske kommer den rädda svenska oppinionen ändras när terrorismen en dag väl närmar sig norden.

-Resultatet med flertalet döda är inte konsekvensen av övervåld från Israel utan att världen (och framförallt Sverige) valde blunda för vad denna "hjälpinsats" egentligen bestod utav.

-Ship to Gazas mål är att få Israel att häva sin blockad av Gaza utan att Hamas lägger ned sina vapen, slutar lämlästa israeler med raketattacker och utan att de slutar förtrycka Gazas befolkning.
Det enda konvojen med turkiska islamister och svenska apologeter gör är att legitimera Hamas och försvåra fredens intåg i Gaza.
Henning Mankell och Mehmet Kaplan lär nog inte ta upp vapen själva, men de försvarar de som gör det.

- Enligt gällande fredsavtal har Israel i uppgift att säkra vattnet utanför Gaza så att vapenleveranserna inte kommer fram.

- Hade Ship to Gaza velat få fram sina leveranser hade de antingen kunnat skeppa in dem landvägen som alla riktiga hjälporganisationer, eller gått med på Israels legitima krav att landstiga i Ashdod och efter kontroll skeppa varorna vidare. Istället väljer de konfrontationsvägen, attackerar israeliska soldater och fördröjer leveranserna.

-
Gör som Ship to Gaza redan gjort, släpp argumentet att det är en humanitär aktion. Det är en PR-kupp för deltagarnas egon och en stärkning av Hamas ställning. Till förfång för palestinier, israeler och alla som vill ha ett slut på våldet.

- Ship to Gaza är storpolitik och krigsprovokation förklätt till välgörenhet. Tycker att det är osmakligt att utyttja männsikorna på Gaza i en ideologisk kamp mot Israel. Om Gazabornas bästa vore syftet kan man ju fråga sig varför S.t.G inte accepterat erbjudandet att frakta hela lasten direkt till människorna?

Skulle detta vara en fredlig aktion? Svensk media borde skämmas!Ojdå vad politiskt det blev. Man känner sig nästan lite naken när man delar sina åsikter om ett såpass "känsligt" ämne. Förväntar mig nästan en massa hundbajs i postlådan imorgon. Egentligen så tycker jag att religion (och allt vad den medför)är skit och att båda parter har bettet sig riktigt idiotiskt. Det jag ville få fram i och med det här var bara att jag tycker att svensk media glorifierar Ship to Gaza och framställer Israel som den enda skurken, när det i själva verket finns fler bovar i dramat. 
Allt för mig, over and out!
.... ....

moons dag

Längtar till på torsdag. Då ska jag till Stockholm. Jennööpennööpluttisnutt tar fucking STUDENTEN!!!! Det är ju bara helt fucking UNBELIEVABLE!!! Helt crazy vad fort tiden går, snart sitter vi på ålderdomshemmet. ;) hehe.
Idag har jag gjort mitt sista Kemiprov ever! Känns så jävla najs, det gick nog rätt så skapligt också så det känns riiiiktigt fint!
Imorgon är det första juni, fan vad kul att det är höst ute! Helvete vad arg jag blir!
Hej... då!


MTV Movie Awards Promo 2010

Det här är ju riktigt kul. ^^ Tycker att Rob borde ge sig på lite komedi snart. Btw någon som känner igen Mr. Grossman? ;) haha

- soo what kinda shampoo are you gonna use?
- uhm... dirt
HAHAH lmao!

Chemistry ♥

Efter ca 16 timmars sömn är jag nu fit for fight att tackla 50 sidor metabolism och nukleinsyror. Galet vilken kul helg jag ska ha!

update- tors

Igår var en bra dag. Vi fick reda på att vi vann Jenny Challenge, jag fick alla rätt biologiprovet och vis-konserten gick riktigt bra faktiskt. Kom hem runt 9 och tänkte kolla på semin i Eurovision, men däckade precis efter Annas låt. Är så sjukt jäkla trött nu för tiden. BEHÖVER SOMMARLOV NU!
Att Anna inte gick vidare tycker jag är himla lustigt. Låten är kanske inte överdrivet bra men den är absolut inte dålig och det var ju flera bidrag igår som var tusen gånger sämre än Anna. Tror inte riktigt vi kan tävla mot alla dessa nya länder som anslutit sig till tävlingen, vår musikkultur skiljer sig ju helt från Östeuropa och balkanländerna. Hmm... vi måste verkligen ändra strategi när det gäller det här och skicka låtar som Europa gillar, inte låtar som Sverige gillar.
Nu blir det lite plugg, adios!

Jenny Challenge 2010

Satans vad trött jag är, men kan ju bero på en rätt så händelserik dag. :) Idag så ägde bl.a. den årliga Jenny Challenge rum. Klassen hade bestämt sig för temat Sagan om ringen, och jag tycker att vi lyckades himla bra med det faktiskt. Lägger upp lite bilder från dagen, + låten som gick på repeat idag, haha. Efter skolan så blev det garagelektion på körskolan. Där vi fick träna däckbyte, checka lampor och kylarvätska osv, inte vidare kul alltså. Nu ska jag hoppa i säng och ladda inför imorn. Då är det först Våryran och sen på kvällen konsert med musiktillägget. Kom och kolla! I really think we need some audience, det brukar bli lite si och så med det, haha.
Gonatt!Legolas, Gimli(soo fuckin' haawt) och Galadriel

Ent, Gandalf, Gimli och Aragorn

Gollum

The Eye och Gimli

Ent och Alv

"Surgubbe", Frodo och Aragorn

Gandalf

Alverna

Awesome Lady Gaga Acapella Cover

Jag måste sova nu. Imorgon är det Jenny Challenge. Våran klass har sagan om ringen-tema. Kul.
Hittade den här videon förut. Den är också kul.

Haha, jag har blivit skadad av boken jag läser i svenskan just nu, Naiv super. Hela boken består av liknande meningar sida efter sida efter sida. Kändes lite konstigt i början, men nu gillar jag det faktiskt. :) Videon som A.timell tipsade om på twitter är ju helt fantastiskt bra. Riktigt grymma, och kul att det är ett gäng grabbar, I'm very impressed!

Puss! ♥

Slut på veckan.....

Fyfaaaan, jag är helt jäkla slut! Har varit barnvakt åt lilltjejen hela helgen. Det tar på krafterna att vara ensamtående morsa en helg kan jag lova. Man måste verkligen vara på alerten 24/7, inte en lugn stund har jag haft, haha.
Imorgon har jag biologiprov, började plugga för typ en timme sen, awesome! Menmen på något sätt brukar det lösa sig ;)
Bilder från inspelningen av Water For Elephants har börjat dyka upp, jag dör!

HOLY MOTHER OF ALL THAT'S HOLY

Dirty Rob, in suspenders.... THUD!

Erbjöd ”fi**gratäng” – för femton kronor

HAHA vilket jävla epic fail! Sitter och fnissar här för mig själv. Det är ju helt fantastisk kul att dom kan göra ett misstag av denna sort i en seriös tidning. ^^  Jag vet att min humor ligger på en tolvårings nivå just nu, men jag dör av skratt alltså, hahhaha. Okej. seriöst. nu ska jag sova! över and out!
Källa: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7157468.ab

Thu

Hej alla mina små kycklingar! Jag vet att jag inte är så bra på det här, men grejen är den att för ungefär ett och ett halvt år sedan sa jag hej naturvetenskapliga programmet och hejdå livet. Den här veckan har jag pluggat matte minst tio timmar (ain't kidding), vilket resulterat i 0 timmars bloggande. Aaargh.. such a waste of time, inte hjälpte det att man lusläste hela jäkla matteboken både fem och åtta gånger, nationellafuckingprovet idag gick allt annat än strålande! Menmen, nog om det! I helgen är jag barnvakt åt lilltjejen. Kommer bli en minst sagt intressant helg, haha. Nu ska jag hoppa i säng. Imorgon är det fredag och en helg fylld av biologiplugg och barnmatsburkar väntar. Soooolong!

Puss!♥

Saturday

GAAALET väder! Så jäkla skönt att äntligen få lite sommarvärme. Gärna mer av det tack! Idag har jag inte gjort så värst så mycket, drog till Farsta en sväng och tjackade en ny klänning som jag ska ha i kväll. Annars har jag bara försökt att boosta så mycket D-vitamin som möjligt. :)
Vid sju ska jag dra till Huddinge och möta upp Jenny,  men först blir det maaat! 
Puss!♥

I-K-E-A

Good moorning people! Sticker in till kungens kurva nu. Det blir en sväng till IKEA för att fixa lite till nya rummet. Sen ska jag leka lite med jennö, det var ju bara fööör länge sen!
Nehe nu ska jag dra till bussen, seeya!

Puss!♥

Happy 24th Birthday Rob! ♥

Idag fyller min man år!♥ Detta ska firas med ett litet Rob-marathon. Startar med How To Be, min absoluta favoritfilm med Rob, Art är ju bara sooo adorkable!
Tillsist vill jag bara säga som Gozde: - Hope you have a great birthday doing the things that make you smile 'cause we LOVE that smile. :)

yes we looove that smile!

f*ck

Idag har jag haft en lektion, 8:10 - 9:30, min andra skulle börja 13:55. 14:00 får jag reda på att läraren är sjuk. UNDERBART! Fan vad najs att man suttit och degat i skolan i 4 och en halv timme utan anledning! suuuuck.
Ikväll blir det teori på körskolan, sen blir det hem och packa inför sthlm imorn. Ska bli riktigt skönt att komma upp dit, var ju ett tag sen nu!

Puss!♥

Melodifestivalen 2010

Helgen spenderade i Torsås. ESMK07s sista melodifestival gick av stapeln i lördags och det kunde jag ju för allt i världen inte missa! Stod mellan det och Idol-audition i Sthlm, är så glad att jag bestämde mig för Torsås! Anja-effing-Engelholm tog hem hela skiten!! åååh LYCKA!
Efteråt blev det efterfest hemma hos Anja och Elin. Så himla kul att träffa alla igen. Riktigt trevligt, och det var jäkligt skönt att bara folk man kände var där. Annars finns det ju i Torsås en trend att bara dyka upp oinbjuden när det vankas fest. Det hade de löst på ett mycket bra sätt, haha. ^^
Dagen efter mådde man som man förtjänade och fick inte mkt gjort, men det är smällar man få ta. ;)

Min älskade vän, det här är du så himla värd, är så glad för din skull! ♥
Puuuuuuuuuss♥

natti...

Nu ska jag krypa ner och sussa kudden så att jag är utvilad till imorgon. Nationella prov i engelska är verkligen inte att leka med, därför är det nog bra om man är lite på alerten imorgon. Haha alerten... fan vilket kul ord, nog första gången jag använder det i skrift faktiskt. Låter ju rätt fånigt när man tänker på det. ^^
I helgen blir det iaf torsås och den årliga melodifestivalen. Ska bli himla kul att träffa folket där nere igen, det var allt för länge sen! Sleep tight!

Puss! ♥

...

Brrr... det är ju äckligt kallt ute, vart tog våren vägen?! Ge mig sol och värme nu, I neeed it!
Som vanligt på onsdagar så tar jag död på en och en halv timme i bibblan, kanske hade det varit bättre att plugga lite matte? eller kanske engelska med tanke på nationella provet på fredag? men varför dela upp det när man kan göra allt sista kvällen?! :)
Klockan 17:00 idag ska jag till körskolan och min första teorilektion. Känns skönt att komma igång så man kan ta det där lilla kortet nån gång. Har skjutit upp det lite väl länge nu kan jag tycka.

För övrigt så har jag övertrasserat mitt "gruppkonto" på fejjan, känns jobbogt att jag inte längre kan ägna mig åt mitt favorit vardagsnöje, att bli medlem i så många grupper som möjligt that makes absolutely no sense at all. Ironi♥

hejsvejs!


Måndag

Fyfan vilken jävla natt! Värsta på riktigt länge, blev nog inte mer än 3 timmars sömn. Men man får väl skylla sig själv när man tupplurar hela kvällen. ;) Nu över till något skojigare!
Idag har Merte äntligen fått sitt körkort, I'M SO PROUD OF HER! :D
GRATTISGRATTISGRATTISGRATTISGRATTISGRATTISGRATTIS!

Nu måste alla komma ihåg att se upp på vägarna och gasa på ordentligt,
så man inte får en cooper i baken! ;)

Ikväll blir det förhoppningsvis träning om inget annat dyker upp, laters!

Puss!♥

Valborg, Two Thousand And Ten

ojojoj... vad jag inte är bra på det här just nu! Får skylla på att jag har varit helförkyld en vecka och bara legat hemma och degat, då finns det ju faktiskt inte så mycket att skriva om. Tänkte iaf lägga upp "lite" bilder från i fredags.


fiiix

här var vi pepp...- det borde gillas, den var ju inne!

team fjårtiz, höh

söta...RSS 2.0